Investeer in de groei van
jouw medewerkers

Onze coachingstrajecten bevorderen de veerkracht, vitaliteit en het welzijn van jouw medewerkers. Ze bieden een gezonde omgeving waarin medewerkers zich kunnen ontplooien en dragen bij aan aspecten zoals zelfreflectie, het helder krijgen van persoonlijke en professionele ontwikkelingsdoelen, en het daadwerkelijk bereiken ervan.

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat coaching leidt tot minder verzuim, productievere medewerkers en duurzame gedragsverandering. Volgens een recent ADP-onderzoek uit 2022 zijn organisaties met betrokken medewerkers productiever, winstgevender en effectiever.

De voordelen van coaching

Genereert hogere omzet

51% van de organisaties met een sterke coaching cultuur genereert hoger inkomsten dan hun branchegenoten. Slechts 17% geeft van de organisaties zegt een coaching cultuur te hebben.
Bron: Human Capital Institute - Building a Coaching Culture (2016)

ROI die oploopt tot 700%

De mediane ROI van organisaties die kiezen voor coaching is 700%. Kortom, de gemiddelde organisatie kan een rendement verwachten van 7 keer hun investering in coaching.
Bron: Human Capital Institute - Building a Coaching Culture (2016)

Vergroot zelfvertrouwen

80% van de mensen die coaching krijgen zegt dat hun zelfvertrouwen is toegenomen. En 74% zag ook een verbetering in algemene relaties en 72% verbeterde communicatieve vaardigheden.

Bron: ICF Global Coaching Study 2019

Betrokken medewerkers

Werknemers die "voelen dat hun stem wordt gehoord" hebben 4,6x meer kans om zich empowered te voelen en hun beste prestatie te leveren. Betrokken medewerkers voelen zich onderdeel van het grotere geheel en zullen ook veel meer hun best doen als ze zich zo voelen.
Bron: Forbes - The Connection Between Employee Engagement And Wellness 2019

Onze vormen van coaching

Meester Je leven Mentoring accountability coaching werkgeluk organisatie

Meester je Werk Mentoring

 

Tijdens Meester Je Werk Mentoring werkt een medewerker samen met zijn of haar persoonlijke coach aan het ontwikkelen van persoonlijke en professionele vaardigheden. Het beoogde resultaat van dit proces is dat medewerkers meer plezier, energie en een grotere mate van controle en leiderschap ervaren binnen hun werkomgeving.

Coaching on Demand

 

 

Coaching on Demand en thema coaching biedt specifieke coaching, met een eigen persoonlijke coach naar keuze, waar en wanneer uw medewerkers of managers dat wensen. Met Coaching on Demand kun je overal een coaching sessie houden, zolang je een …

Executive coaching management coaching directie business coaching motivated minds

Executive Coaching

 

 

Onze executive coaches helpen jou als manager, CEO of ondernemer om zaken helder en inzichtelijk te krijgen. Samen gaan we op zoek naar wat je het allerliefste doet en hoe je talenten en kwaliteiten voor jou en de afdeling of organisatie kan inzetten. Denk hier bij aan onderwerpen als bewust leiderschap, tools voor het behalen van werk/teamdoelstellingen (agile werken), het versterken en/of ontwikkelen van …

DiSC coaching Motivated Minds

DiSC 1-op-1 Coaching

 

 

Met DiSC 1-op-1 coaching krijg je meer inzicht in jouw gedrag- en communicatiestijl. Dit stelt medewerkers in staat om de patronen van hun eigen gedachten en acties beter te begrijpen. Bovendien ontdek je hoe je jouw unieke sterke punten kunt toepassen in je rol binnen de organisatie.

Je coaching begint met een DiSC assessment. Met de inzichten uit het profiel dat uit je assessment ga je …

Meer informatie over onze coaching?

Laat je gegevens hieronder achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op

Wij sparren graag met je over de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Workshops en programma’s die je misschien interesseren

Workshops en programma’s die je misschien interesseren.

Laten we kennismaken

In een online of fysieke kennismaking bespreken we de mogelijkheden, behoeften en doelstellingen van jouw team of organisatie en heb je alle ruimte om vragen te stellen. En natuurlijk vertellen we je graag wat Motivated Minds voor jouw organisatie kan betekenen.