Hybride werken Motivated Minds werken op afstand workshop coaching training

Hybride werken is een werkmethode waarbij medewerkers zowel vanuit huis als op kantoor werken. Het is een combinatie van werken op afstand en werken op locatie. Bij hybride werken hebben medewerkers meer flexibiliteit en autonomie in hun werkschema’s en kunnen ze zelf kiezen waar ze hun werk doen op basis van hun individuele behoeften en de vereisten van hun taken.

Hybride werken kan verschillende vormen aannemen, afhankelijk van de behoeften van de organisatie en de individuele medewerkers. Sommige bedrijven kunnen bijvoorbeeld een rooster implementeren waarbij medewerkers een bepaald aantal dagen per week op kantoor werken en de rest van de tijd thuis werken. Andere bedrijven kiezen ervoor hun medewerkers volledige vrijheid te geven en zelf te kiezen wanneer en waar ze werken, zolang hun taken maar worden voltooid binnen de gestelde deadlines en met een bepaald niveau van kwaliteit.

Hybride werken

(zelfstandig naamwoord) [alg.] de combinatie van minimaal twee vormen waarbij het beste van beiden wordt gebruikt

'Het kunnen kiezen hoe en wanneer plaats- en tijdsonafhankelijk te werken'

Het nieuwe werken

Door Corona heeft het hybride werken een snelle ontwikkeling doorgemaakt en lijkt hybride werken het nieuwe normaal te gaan worden. Er zijn verschillende vormen van hybride werken die organisaties kunnen overwegen, afhankelijk van hun behoeften en de aard van de werkzaamheden. Hier zijn enkele voorbeelden:

  1. Rotatieschema: Dit is een vorm van hybride werken waarbij medewerkers op een bepaald rooster rouleren tussen thuiswerken en op kantoor werken. Bijvoorbeeld, medewerkers kunnen twee dagen per week op kantoor werken en de rest van de week vanuit huis.
  2. Flexibele werkplekken: In deze vorm van hybride werken hebben medewerkers de flexibiliteit om te kiezen waar ze werken, afhankelijk van hun taken en voorkeuren. Dit kan betekenen dat ze afwisselend werken vanuit huis, op kantoor, of vanuit een coworking space.
  3. Geografische locatie: Sommige organisaties hebben werknemers op verschillende locaties over de hele wereld. Hybride werken kan hier betekenen dat werknemers op afstand werken vanuit een andere tijdzone, maar af en toe op kantoor of bijeenkomsten aanwezig zijn.
  4. Werk-specifieke omgeving: In sommige gevallen kan het werk van een werknemer vereisen dat ze op locatie werken. In deze gevallen kan hybride werken betekenen dat medewerkers afwisselend werken op locatie en vanuit huis of een andere locatie.

Hogere productiviteit

Hybride werken kan de productiviteit van medewerkers verhogen omdat ze minder tijd kwijt zijn aan woon-werkverkeer en minder afgeleid worden door kantoorgebeurtenissen, gemiddeld 20% was productiever dan diegenen die uitsluitend op kantoor werkten

Bron: Buffer State of Remote Work 2021 Report

Kostenbesparing

Door hybride werken kunnen bedrijven besparen op kantoorruimte, energie- en reiskosten, wat kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen.

Bron: PwC remote work survey 2021

Betere werk-privé balans

Hybride werken biedt medewerkers meer flexibiliteit in hoe, waar en wanneer ze werken, waardoor een betere werk-privébalans ontstaat. Uit een onderzoek van Accenture (2021) blijkt dat 60% van de medewerkers denkt dat hybride werken hun werk-privébalans zal verbeteren.

Bron: Accenture Hybrid Working: The New Future of Work 2021

Meer diversiteit en inclusie

Hybride werken kan bijdragen bij het  vinden van getalenteerde werknemers uit verschillende delen van de wereld. Uit een onderzoek van ManpowerGroup (2021) onder 8.000 werkgevers in 43 landen bleek dat 83% van de werkgevers van plan is om hybride werken aan te bieden om hun talentpool uit te breiden.

Bron: ManpowerGroup The Future of Work: From Chaos to Connection 2021

De kracht van onze unieke werkwijze

Onze missie: ‘Iedereen verdient werkgeluk’ zorgt ervoor dat we een integrale werkwijze hanteren die duurzaam en mensgericht is, maar ook oog heeft voor de organisatiedoelstellingen.

Daarom helpen we organisaties om bewust te kijken naar hun organisatiecultuur en samen met ons team te gaan voor echte transformatie zodat medewerkers zich gezien en gehoord voelen en hun beste werk kunnen leveren.

Bij Motivated Minds doen we daarom eerst een gedegen onderzoek zodat we de juiste coaches, begeleiders, trainers en diensten kunnen leveren om te werken aan belangrijke thema’s en kansen in de organisatie. Bovendien houden we tussentijdse evaluaties om te zien hoe de organisatie, teams, managers en medewerkers groeien.

Zo houden we medewerkers en organisaties echt werkgelukkig!

Uitgelichte dienst

Workshop: Hybride werken

Hybride werken biedt werknemers meer flexibiliteit en een betere balans tussen werk en privé, terwijl het tegelijkertijd organisaties helpt om kosten te besparen en de productiviteit te verhogen.

Organisaties kunnen profiteren van hybride werken door het verminderen van overheadkosten en het aantrekken van getalenteerde werknemers uit verschillende delen van de wereld. Al met al kan hybride werken een effectieve manier zijn om de productiviteit en het welzijn van werknemers te verbeteren en tegelijkertijd kosten te besparen en het concurrentievermogen van een organisatie te vergroten.

De workshop: Hybride werken helpt  medewerkers nadenken over het nieuwe werken en geeft diverse bruikbare tools mee. Waar thuiswerken voor velen leuke afwisseling was zien vele nu de eerste barstjes verschijnen in deze individualistische manier van werken. Medewerkers voelen minder of geen verbinding meer met hun collega’s, team en de organisatie. Leer hoe je een systeem opzet waarbij hybride werken juist zorgt voor meer verbinding, energie en een stukje autonomie die bijdraagt aan de medewerker en de organisatie.

Coaching, Workshops en Programma’s die je misschien interesseren

Laten we kennismaken

In een online of fysieke kennismaking bespreken we de mogelijkheden, behoeften en doelstellingen van jouw team of organisatie en heb je alle ruimte om vragen te stellen. En natuurlijk vertellen we je graag wat Motivated Minds voor jouw organisatie kan betekenen.