Workshop: Be mindful at work

Een volledige dag & stilte middag
09:30 – 15:00

Schrijf een eigen mindfulness plan voor je werk
Leer diverse mindfulness methodes
Leer hoe je stress vermindert en meer controle ervaart

Mindfulness helpt stress, angst en conflicten te verminderen. Daarnaast vergroot het de veerkracht, emotionele intelligentie en verbetert het de onderlinge communicatie met collega’s.

Ook draagt het bij aan de mate van controle die jouw medewerkers uitoefenen over hun planning en agenda, iets dat juist in deze tijd nog belangrijker is geworden.

Deze workshop is geschikt voor

  • leidinggevenden, managers en hun teams
  • medewerkers die stress of hoge werkdruk ervaren

Meer controle over je tijdsplanning, inbox en werkzaamheden

Tijdens deze workshop ontdekken medewerkers hoe men meer controle heeft over de eigen gemoedstoestand, minder stress ervaart en beter communiceert met zichzelf en anderen op de afdeling.  Naast de basiskennis om mindfulness toe te kunnen passen op de werkvloer, wat een stress-verlagende werking heeft, leren deelnemers meer controle te krijgen over hun tijdsplanning, prioriteiten, inbox en hoe om te gaan met ‘tussendoor-projectjes’ van collega’s. Doormiddel van onze driehoek voor mindful werken en diverse handvatten ervaren medewerkers een hogere mate van controle en zelfredzaamheid.

Voorkom burnouts en verhoog de focus van jouw medewerkers

Vergroot het probleemoplossend vermogen en de mate van controle over de werkzaamheden

Wat ga je leren

Deze workshop helpt je om bewuster om te gaan met je werk en werkzaamheden zodat je meer overzicht en minder stress ervaart op werk.

  • Basiskennis over Mindfulness
  • Leer hoe je stress vermindert op de werkvloer
  • Krijg en ervaar meer controle over je werk en tijdsplanning
  • Leer hoe je beter je gedachten kunt sturen
  • Leer structuren en patronen ontwikkelen die stress verlagen
  • Leer structuren en patronen ontwikkelen die de productiviteit verhogen
  • Leer je goed te voelen en hoe je kunt zorgen voor een (betere) balans
  • Leer vanuit eigen ervaringen geïnspireerd te worden om zelf (betere) keuzes te maken

Duur

Deze workshop bestaat uit 1 dag (5 uur) excl. pauzes.
Een online terugkommiddag van een dagdeel (2 uur).

We spreiden de workshops en terugkommiddag over een periode van 1 tot 2 maanden om iedereen de ruimte geven de stof te implementeren en persoonlijke vragen op te stellen om het geleerde echt in de praktijk te brengen.

Voor wie?

Deze training is voor leidinggevenden, managers en teamleiders en hun teamleden.

Na de workshop heb je de basiskennis van mindfulness in handen en heb je praktische tools om de kennis direct toe te passen op de werkvloer. Ook leer je sneller herkennen wat niet voor je werkt en welke onderdelen of patronen in je dagelijkse bezigheden energie afnemen (energiegevers vs energienemers).

Investering

De workshop Be mindful at work is een incompanytraining die op maat wordt aangepast in samenwerking met de opdrachtgever. De kosten voor de workshop hangen af van de exacte invulling en de hoeveelheid personen.

Vraag meer informatie aan via onderstaande knop, ontvang extra informatie over onze prijsopbouw of laat ons een voorstel op maat verzorgen.

De kracht van onze unieke werkwijze

Onze missie: ‘Iedereen verdient werkgeluk’ zorgt ervoor dat we een integrale werkwijze hanteren die duurzaam en mensgericht is, maar ook oog heeft voor de organisatiedoelstellingen.

Met onze unieke aanpak zorgen we voor een transformatie op verschillende niveaus binnen de organisatie, wat weer leidt tot duurzame (cultuur)verandering. Met elke organisatie kijken onze experts hoe wij  de medewerkers van uw organisatie het beste kunnen begeleiden en coachen. Bovendien maken tussentijdse evaluaties en enquêtes inzichtelijk hoe onze programma’s een positieve impact hebben. Zo maken we medewerkers en organisaties echt werkgelukkig!

Investeren in jouw medewerkers is immers investeren in de toekomst. 

Inhoud workshop

Leer wat mindfulness betekent en wordt nog bewuster van je gedrag, zintuigen, energiegevers en energienemers.

Het brein is, zeker als je er niet bewust van bent, niet erg mindful. We hebben vaak belemmerende overtuigingen of niet helpende gedachten. Leer met deze workshop hoe je brein werkt en hoe jij jouw brein kunt aansturen zodat het minder stress en druk ervaart.

Emoties bepalen hoe we ons in een situatie voelen en dus ook gedragen. Ook dit is niet altijd heel bewust en daarom niet mindful. Mindfulness creëert een ruimte tussen je gedachten en je gevoelens waardoor je veel bewuster je emoties, en daarmee je gedrag kunt aansturen. Je ervaart niet alleen meer controle maar hebt het ook echt.

We nemen je loopbaan onder de loep. Wat zijn energiegevers en energienemers en hoe herken je die, wat zit hiervan wel of niet in jouw invloedsfeer en hoe ziet jou ideale werkdag en werkplek eruit? Met diverse opdrachten komen de deelnemers tot een persoonlijk mindful plan.

Leer onze drie praktische pijlers die je zullen helpen om mindful je werkzaamheden uit te voeren. Leer te herpakken als je merkt dat de druk, stress en emoties toch (weer) de overhand nemen.

Om te zorgen voor een goede implementatie van de informatie uit de workshop hebben
we met één van jullie of met de teamleider contact over de voortgang, implementatie en
mogelijke obstakels rondom de uitvoering. Bovendien is er coaching voor teamleiders of
individuele teamleden mogelijk.

Ongeveer een maand na de initiële workshop organiseren we een terugkomdag waarop
we reflecteren op de inhoud, implementatie, vragen en mogelijke obstakels. Daarnaast
reflecteren we samen op de experimenten die jullie hebben uitgevoerd en de eerste set
aan werkafspraken. Jullie behouden de afspraken die werken, voegen hier nieuwe
afspraken aan toe en laten weg wat niet (meer) werkt.

motivated minds coaching meester je werk mentoring

Ga verder met
Meester je Werk Mentoring

Jouw medewerkers kunnen na de workshop in 1-op-1 coachsessies direct met hun nieuw gevonden inzichten, doelen en groeimogelijkheden aan de slag. Zo helpen we jouw medewerkers met de transformatie naar meer werkgeluk.

Het Meester Je Werk Mentoring traject biedt tweewekelijkse online coaching aan, waarvan in de eerste maand de gesprekken wekelijks plaatsvinden. De medewerker spreekt 30 of 60 minuten per twee weken, afhankelijk van het stadium, zijn of haar persoonlijke High Performance Coach. Aan de hand van de AIPI-Accountability methode ontvangt men persoonlijke reflectie en gaat men samen planmatig aan de slag om de
doelen te bereiken.

Meer informatie over de workshop: Be mindful at work

Laat je gegevens hieronder achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op

Wij sparren graag met je over de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Workshops en programma’s die je misschien ook interesseren

Laten we kennismaken

In een online of fysieke kennismaking bespreken we de mogelijkheden, behoeften en doelstellingen van jouw team of organisatie en heb je alle ruimte om vragen te stellen. En natuurlijk vertellen we je graag wat Motivated Minds voor jouw organisatie kan betekenen.