Workshop: Design Thinking voor teams

Twee dagdelen
09:30 – 15:00

Leer hoe je prototype, ideeën en obstakels omzet in actie
Leer de vijf stappen van het Design Thinking proces
Leer hoe je de behoeften en wensen van klanten, medewerkers en andere stakeholders kunt ontdekken

 

Deze workshop is geschikt voor

  • leidinggevenden, managers en hun medewerkers
  • teamleiders en hun teamleden
  • projectmanagers en hun teamleden
  • learning & development specialists
  • HR managers en hun teamleden

“Onze design thinking workshop bestaat uit een tweedaagse sessie waarin teams methoden aangeleerd krijgen om nieuwe ideeën en oplossingen voor obstakels te ontwikkelen. Het laat medewerkers, managers en/of het management op een andere en eenduidige manier naar het obstakel, kansen of uitdagingen kijken.

 Het helpt om creatieve ideeën te genereren, nieuwe producten of diensten te ontwikkelen, klant- of medewerkerstevredenheid te verbeteren of een strategisch plan te ontwikkelen.”

Als je niet zeker weet of de workshop Design Thinking voor teams iets voor jou is, stel jezelf dan de volgende vraag: Moeten we nieuwe ideeën genereren of een specifiek probleem oplossen?

Als het antwoord ja is, dan is een workshop design thinking waarschijnlijk precies wat je nodig hebt.

Leer mensgericht denken

Design thinking is een methode die organisaties helpt om problemen en kansen vanuit het perspectief van de eindgebruiker te bekijken en op te lossen. Het is ook dé methode om mensgericht denken binnen het team te implementeren. Door empathie te tonen voor de gebruikers of medewerkers, creatief te brainstormen en prototypes te maken, kan design thinking leiden tot innovatieve oplossingen die beter aansluiten bij de behoeften en wensen van de gebruikers en medewerkers.

Teams met een mensgerichte mindset vertonen meer empathie, inclusie en oplossingsgericht denken

Leid jouw team(s) naar een model voor innovatie

Wat ga je leren?

Na het eerste dagdeel heb je naast de theorie en het oefenen in de praktijk een goede kennis van het concept. Met de kennis zal je sneller ontdekken waar kansen liggen voor innovatie binnen jouw team of organisatie.

In het tweede dagdeel gaan we aan de gang met jullie vraagstukken, obstakels en/of kansen.

  • Leer de vijf stappen van het Design Thinking proces
  • Leer hoe je de behoeften en wensen van klanten, medewerkers en andere stakeholders kunt ontdekken
  • Leer met technieken anders kijken naar wenselijke innovatieve oplossingen
  • Leer hoe je prototype en ideeën omzet in actie

Duur

Deze workshop bestaat uit 2 dagdelen (2 x 5 uur) excl. pauzes.
Een online terugkommiddag van een dagdeel (2 uur).

We spreiden de workshops en terugkommiddag over een periode van 1 tot 2 maanden om iedereen de ruimte geven de stof te implementeren en persoonlijke vragen op te stellen om het geleerde echt in de praktijk te brengen.

Voor wie?

Deze workshop is voor leidinggevenden, managers en teamleiders, HR managers, projectmanagers en hun teamleden die graag op een andere manier willen kijken naar hun obstakels, kansen of vraagstukken.

Deze workshop is uitermate geschikt voor teams, afdelingen of groepen die vaak (aan projecten) samenwerken of willen loskomen van vastgeroeste ideeën.

Investering

De workshop Design Thinking voor teams is een incompanytraining die op maat wordt aangepast in samenwerking met de opdrachtgever. De kosten voor de workshop hangen af van de exacte invulling en de hoeveelheid personen.

Vraag meer informatie aan via onderstaande knop, ontvang extra informatie over onze prijsopbouw of laat ons een voorstel op maat verzorgen.

De kracht van onze unieke werkwijze

Onze missie: ‘Iedereen verdient werkgeluk’ zorgt ervoor dat we een integrale werkwijze hanteren die duurzaam en mensgericht is, maar ook oog heeft voor de organisatiedoelstellingen.

Met onze unieke aanpak zorgen we voor een transformatie op verschillende niveaus binnen de organisatie, wat weer leidt tot duurzame (cultuur)verandering. Met elke organisatie kijken onze experts hoe wij  de medewerkers van uw organisatie het beste kunnen begeleiden en coachen. Bovendien maken tussentijdse evaluaties en enquêtes inzichtelijk hoe onze programma’s een positieve impact hebben. Zo maken we medewerkers en organisaties echt werkgelukkig!

Investeren in jouw medewerkers is immers investeren in de toekomst. 

Waarom kiezen voor

onze Design Thinking workshop

Over het algemeen is het doel om met creatieve nieuwe ideeën te komen en deze om te zetten in tastbare oplossingen.
Tijdens dit onderdeel leren de deelnemers om op een andere manier naar hun ideeën, gebruikers en kansen te kijken.

Het team leert hoe men nieuwe ideeën kan genereren, hoe ze deze ideeën kunnen bekritiseren hierop kunnen voortbouwen en hoe ze deze kunnen omzetten in haalbare oplossingen.

Dit kan het ontwerpen van een nieuwe functie voor een bestaand product zijn of het bedenken van een geheel nieuw concept.

Leer om behoeften en pijnpunten in kaart te brengen, te begrijpen en oplossingen te ontwikkelen.

Deelnemers leren de AIPI Accountability Methode, een bewezen methode die medewerkers helpt gezonde patronen te creëren waarmee ze makkelijker hun doelen behalen.

Om te zorgen voor een goede implementatie van de informatie uit de workshop hebben we met één van jullie of met de teamleiders contact over de voortgang, implementatie en eventuele obstakels rondom de uitvoering. Bovendien is er ook coaching voor teamleiders of individuele teamleden mogelijk.

Ongeveer een maand na de initiële workshop organiseren we een terugkomdag waarop
we reflecteren op de inhoud, implementatie en eventuele obstakels. Daarnaast
reflecteren we samen op de experimenten die jullie hebben uitgevoerd en de eerste set
aan werkafspraken. Jullie behouden de afspraken die werken, voegen hier nieuwe
afspraken aan toe en laten weg wat niet (meer) werkt.

motivated minds coaching meester je werk mentoring

Ga verder met
Meester je Werk Mentoring

Jouw medewerkers kunnen na de workshop in 1-op-1 coachsessies direct met hun nieuw gevonden inzichten, doelen en groeimogelijkheden aan de slag. Zo helpen we jouw medewerkers met de transformatie naar meer werkgeluk.

Het Meester Je Werk Mentoring traject biedt tweewekelijkse online coaching aan, waarvan in de eerste maand de gesprekken wekelijks plaatsvinden. De medewerker spreekt 30 of 60 minuten per twee weken, afhankelijk van het stadium, zijn of haar persoonlijke High Performance Coach. Aan de hand van de AIPI-Accountability methode ontvangt men persoonlijke reflectie en gaat men samen planmatig aan de slag om de
doelen te bereiken.

Meer informatie over onze Design Thinking workshop?

Laat je gegevens hieronder achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op

Wij sparren graag met je over de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Workshops en programma’s die je misschien ook interesseren

Laten we kennismaken

In een online of fysieke kennismaking bespreken we de mogelijkheden, behoeften en doelstellingen van jouw team of organisatie en heb je alle ruimte om vragen te stellen. En natuurlijk vertellen we je graag wat Motivated Minds voor jouw organisatie kan betekenen.