Workshop: Pak persoonlijk leiderschap (IKIGAI)

Twee dagdelen
09:30 – 15:00
Leer het IKIGAI model kennen en toepassen binnen je loopbaan
Maak je eigen ingevulde IKIGAI-model
Creëer meer accountability met de Code of Commitment en Full Focus Form
Maak je persoonlijke full focus poster die je helpt om je doelen en het pad ernaartoe te concretiseren

“Aan de hand van het IKIGAI-model leren medewerkers wat ze belangrijk vinden binnen hun functie en werk. Doordat medewerkers stilstaan bij zichzelf, hun drijfveren en doelen en deze beter kennen, leven en werken medewerkers meer in harmonie met hun waarden, kwaliteiten en talenten. 

Hierdoor ervaren medewerkers meer rust en werkgeluk in hun dagelijkse werkzaamheden.”

Deze workshop is geschikt voor

  • leidinggevenden, managers, medewerkers en hun teams
  • medewerkers die hun loopbaan en mogelijkheden onder de loep willen nemen
  • medewerkers die hun kwaliteiten en talenten beter willen inzetten

Laat medewerkers stilstaan bij hun drijfveren en doelen

In deze workshop ligt de nadruk op het creëren van persoonlijk leiderschap op de werkvloer. Het helpt jouw medewerkers uit de box te stappen en na te denken over hun carrière. Bovendien is het creëren van een actieplan onderdeel van deze workshop, zodat het niet alleen bij aanhoren blijft.

Doordat medewerkers stilstaan bij zichzelf, hun drijfveren en doelen, en deze beter leren kennen, leven en werken medewerkers meer in harmonie met hun waarden, kwaliteiten en talenten. Hierdoor ontstaat congruent gedrag bij medewerkers en zal men meer handelen vanuit intrinsieke motivatie waardoor men meer autonomie ervaart.

ikigai persoonlijk bewust leiderschap loopbaan coaching training workshop motivated minds

Laat je medewerkers verantwoordelijkheid nemen voor hun doelen en werkomgeving

Verhoog de productiviteit, motivatie en accountability

Wat ga je leren?

Maak kennis met het IKIGAI model, de verschillende dimensies en hoe ze je dichter brengen bij het werk of het inrichten van werk zodat het nog aangenamer wordt.

  • Ontdek je (werk)identiteit en hoe dit jouw gedrag en acties aanstuurt
  • Leer hoe je draagkracht vergroot zonder de draaglast te verkleinen
  • Ontdek je kwaliteiten, talenten en kernwaarden en hoe je die inzet tijdens je werk
  • Leer hoe je mentale en fysieke omgeving van invloed is op het behalen van je (werk)doelen
  • Leer het IKIGAI model kennen en toepassen binnen je loopbaan
  • Creëer een actieplan dat je zal helpen jouw nieuwgevonden doel te behalen

Duur

Deze workshop bestaat uit 2 dagdelen (2 x 5 uur) excl. pauzes.
Een online terugkommiddag van een dagdeel (2 uur).

We spreiden de workshops en terugkommiddag over een periode van 1 tot 2 maanden om iedereen de ruimte geven de stof te implementeren en persoonlijke vragen op te stellen om het geleerde echt in de praktijk te brengen.

Voor wie?

Deze workshop is geschikt voor iedereen die zijn loopbaan onder de loep wilt nemen, kennis wil maken met het IKIGAI-model en/of wilt leren zijn of haar kwaliteiten en talenten beter in te zetten.

De workshop is geschikt voor leidinggevenden, managers, projectleiders, coördinatoren en teamleiders en hun teamleden.

Na deze workshop is het mogelijk om je nieuwgevonden doel, loopbaan of andere visie op je werk te bespreken in een 1-op-1 coachsessie in het Meester Je Werk Mentoring programma.

Investering

De workshop Pak persoonlijk leiderschap (IKIGAI) is een incompanytraining die op maat wordt aangepast in samenwerking met de opdrachtgever. De kosten voor de workshop hangen af van de exacte invulling en de hoeveelheid personen.

Vraag meer informatie aan via onderstaande knop, ontvang extra informatie over onze prijsopbouw of laat ons een voorstel op maat verzorgen.

De kracht van onze unieke werkwijze

Onze missie: ‘Iedereen verdient werkgeluk’ zorgt ervoor dat we een integrale werkwijze hanteren die duurzaam en mensgericht is, maar ook oog heeft voor de organisatiedoelstellingen.

Met onze unieke aanpak zorgen we voor een transformatie op verschillende niveaus binnen de organisatie, wat weer leidt tot duurzame (cultuur)verandering. Met elke organisatie kijken onze experts hoe wij  de medewerkers van uw organisatie het beste kunnen begeleiden en coachen. Bovendien maken tussentijdse evaluaties en enquêtes inzichtelijk hoe onze programma’s een positieve impact hebben. Zo maken we medewerkers en organisaties echt werkgelukkig!

Investeren in jouw medewerkers is immers investeren in de toekomst. 

Inhoud workshop

In dit onderdeel leren deelnemers hoe je persoonlijke identiteit wordt gevormd en hoe je werkidentiteit hierop van invloed is. Daarnaast duiken we in de kwaliteiten door middel van opdrachten en leren deelnemers ook de bijbehorende valkuilen.

Zeggen kwaliteiten vooral waar je goed in bent en hoe je dingen doet, kernwaarden verklaren waarom je de dingen doet die je doet. Niet alleen ontdekken deelnemers hun belangrijkste kernwaarden aan de hand van onze unieke opdrachten, maar deelnemers leren ook hoe ze gebruikt kunnen worden om hun doelen nog makkelijker te behalen.

In dit onderdeel voegen we de kwaliteiten en je kernwaarden samen. Daarnaast voegen we er een derde ingrediënt aan toe, zodat je vanuit het IKIGAI-model kunt gaan nadenken over jouw persoonlijke missie binnen de organisatie, team en/of functie. Naast een goede inhoudelijke uitleg over het model leer je wat het verschil is tussen een hobby en een passievolle baan, maar leren we je ook hoe je een burn-out kunt voorkomen.

Overtuigingen, angsten en zelf perfectionisme kunnen ons tegenhouden om te gaan voor wat we belangrijk vinden of gelukkig maakt. In dit onderdeel leer je hier beter mee omgaan. Daarnaast is belangrijk om de juiste support om je heen te hebben, zogenaamde A-spelers. Ook dit zullen de deelnemers uitwerken.

Naast ontdekken wat accountability is, hoe je dit toepast in je werk en op je werkdoelen, leer je ook hoe je een backplanning maakt om jezelf accountable te houden.

Om te zorgen voor een goede implementatie van de informatie uit de workshop hebben
we met één van jullie of met de teamleider contact over de voortgang, implementatie en
eventuele obstakels rondom de uitvoering. Bovendien is er coaching voor teamleiders of
individuele teamleden mogelijk.

Ongeveer een maand na de initiële workshop organiseren we een terugkomdag waarop
we reflecteren op de inhoud, implementatie en eventuele obstakels. Daarnaast
reflecteren we samen op de experimenten die jullie hebben uitgevoerd en de eerste set
aan werkafspraken. Jullie behouden de afspraken die werken, voegen hier nieuwe
afspraken aan toe  en laten weg wat niet (meer) werkt.

motivated minds coaching meester je werk mentoring

Ga verder met
Meester je Werk Mentoring

Jouw medewerkers kunnen na de workshop in 1-op-1 coachsessies direct met hun nieuw gevonden inzichten, doelen en groeimogelijkheden aan de slag. Zo helpen we jouw medewerkers met de transformatie naar meer werkgeluk.

Het Meester Je Werk Mentoring traject biedt tweewekelijkse online coaching aan, waarvan in de eerste maand de gesprekken wekelijks plaatsvinden. De medewerker spreekt 30 of 60 minuten per twee weken, afhankelijk van het stadium, zijn of haar persoonlijke High Performance Coach. Aan de hand van de AIPI-Accountability methode ontvangt men persoonlijke reflectie en gaat men samen planmatig aan de slag om de
doelen te bereiken.

Meer informatie over de IKIGAI workshop?

Laat je gegevens hieronder achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op

Wij sparren graag met je over de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Workshops en programma’s die je misschien ook interesseren

Laten we kennismaken

In een online of fysieke kennismaking bespreken we de mogelijkheden, behoeften en doelstellingen van jouw team of organisatie en heb je alle ruimte om vragen te stellen. En natuurlijk vertellen we je graag wat Motivated Minds voor jouw organisatie kan betekenen.